Motorjacht gestrand op Westerschelde

Toegevoegd: 04-07-2018, 10.01 uur

Volgens de KNRM bleek de navigatiekennis van de opvarenden onvoldoende.
Volgens de KNRM bleek de navigatiekennis van de opvarenden onvoldoende.
1
© Foto: Mario Rentmeester
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - Drie mannen uit Leiden zijn maandagavond met een recent door hun aangeschaft motorjacht gestrand op de Westerschelde.

De KNRM werd rond 21.40 uur opgeroepen. Toen de reddingboot Jan van Engelenburg van het station Hansweert ter plekke kwam, bleek dat het jacht al volledig was drooggevallen.

De drie opvarenden bleken het jacht te hebben gekocht in België en onderweg te zijn naar Leiden. Volgens de KNRM bleek hun navigatiekennis onvoldoende om op de Westerschelde te kunnen varen. Ze hebben hoog water afgewacht en zijn daarna via de rivieren naar Leiden gevaren.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een gast (4-7-2018 om 17:05)
Een persoon hoeft niet veel van de Westerschelde te weten als men er wil varen maar de regel die men blijkbaar vergeet is TUSSEN de rode en de groene boeien blijven varen dit geld overigens voor alle vaarroutes waar boeien aanwezig zijn . een advies is ga eerst eens op zoek naar informatie over de vaarwegen die men wil bevaren. dan is men goed bezig en hoeft niet iedere keer de KNRM op te komen draven .