Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 15 km

KNRM rukt uit voor zwemmer in vaargeul

Toegevoegd: 02-08-2018, 23.14 uur
KNRM rukt uit voor zwemmer in vaargeul
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

WALSOORDEN - Verontruste wandelaars bij Walsoorden sloegen vanavond rond 17:20 uur alarm nadat zij zagen dat een zwemmer wel erg ver uit de kant was en zich bijna in het hoofdvaarwater van de Westerschelde bevond.


Door de Nederlandse Kustwacht werden de vrijwillige redders van KNRM Hansweert gealarmeerd. Eenmaal ter plaatste bleek dat de zwemmer de kant had weten te bereiken. Een redder is afgezet op het strand om te controleren of de zwemmer geen medische verzorging nodig had.

Tevens is het advies gegeven bij een volgende zwempartij dichter bij de kant te blijven. Zwemmen nabij de vaargeul kan gevaarlijk zijn door de sterke aanzuigkracht van passerende scheepvaart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren