Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een enkele bui, later meer bewolking en regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Jacht in problemen bij Geersdijk

Toegevoegd: 10-08-2018, 18.30 uur
De KNRM heeft het jacht naar een jachthaven gesleept.
De KNRM heeft het jacht naar een jachthaven gesleept.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

GEERSDIJK - Op het Veerse Meer is vrijdag aan het begin van de middag een jacht in problemen gekomen. De KNRM schoot te hulp.


De bemanning van de reddingboot Oranje werd rond 12.15 uur met spoed naar het KNRM-station in Veere geroepen. De stevige zuidwesten wind zorgde er namelijk voor dat het jacht richting de wal werd geduwd. Een passant verleende hulp in afwachting van de komst van de reddingboot.

Met behulp van de Oranje is het jacht naar veilig vaarwater gebracht. Hierna is het op sleeptouw genomen naar een jachthaven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Popeye (11-8-2018 om 09:49)
Zeiljacht of motorjacht, wie niet varen kan verdaagd daarmee aan lager wal, onvermijdelijk bij wind :-D Hoe zouden die zeelui dat toch doen, hele oceanen over? En wanneer de beste stuurman hier weer aan wal lijkt te staan is dat heus niet omdat ie niet kan varen :-p