Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM Breskens in actie voor zeiljachten

Toegevoegd: 11-08-2018, 19.03 uur
De KNRM kwam de afgelopen dagen meerdere keren in actie. De KNRM kwam de afgelopen dagen meerdere keren in actie. De KNRM kwam de afgelopen dagen meerdere keren in actie.
De KNRM kwam de afgelopen dagen meerdere keren in actie.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland De Jong

BRESKENS - De redders van het KNRM-station in Breskens zijn de afgelopen dagen verschillende keren in actie gekomen voor zeiljachten met problemen.


Donderdagmiddag moest men in actie komen nadat ter hoogte van Vlissingen een jacht in problemen was gekomen als gevolg van accuproblemen. Ook de marifoon werkte niet goed meer maar via een handmarifoon kon toch alarm worden geslagen. Het jacht werd door de KNRM veilig naar de Vlissingse Poseidonsteiger gesleept.

Na deze actie bleek een zeilacht een motorstoring te hebben gekregen. In eerste instantie werd besloten het jacht onder begeleiding naar Breskens te laten zeilen maar vanwege de zware windstoten werd later besloten het jacht toch op sleeptouw te nemen.

Zaterdagochtend kwamen twee Franse zeilers in problemen op de Plaat van Breskens. Nadat een sleeptros was gegooid kon het jacht uit haar benarde positie worden getrokken. Het jacht bleek geen water maken maar wel bleek het roer te zijn verspeeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren