Weerbericht:
Toenemende bewolking en geleidelijk enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Zeemijn Vlissingen tot ontploffing gebracht

Toegevoegd: 23-08-2018, 08.48 uur
De waterfontein voor de kust bij Vlissingen.
De waterfontein voor de kust bij Vlissingen.
© Foto: Rolf de Feijter
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De zeemijn voor de kust bij Vlissingen is vanmorgen tot ontploffing gebracht. Er was een enorme waterfontein te zien.


De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie bracht de zeemijn rond 07.55 uur tot ontploffing Dat gebeurt op zo'n 1.600 meter uit de kust ter hoogte van het Vebenabos. De Duitse zeemijn met een explosieve lading van 697 kilo is op 20 juli gevonden bij de voorbereidingen voor de aanleg van het windmolenpark Borssele.

De Maritieme Explosieven Opruimingsdienst had besloten het explosief ter plekke te vernietigen.. Voor mensen, paviljoens en strandhuisjes was er geen enkel risico. Burgemeester Bas van den Tillaar had een noodverordening afgekondigd voor de periode dat de EOD bezig was. In een straal van 2.700 meter rondom de mijn was er een zwemverbod.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750