Weerbericht:
Geregeld zon, in het noorden nog een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilist vast na ernstig ongeval Sluiskil

Toegevoegd: 12-10-2018, 21.08 uur
Het ongeval bij Sluiskil woensdagmorgen.
Het ongeval bij Sluiskil woensdagmorgen.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

SLUISKIL - Woensdagmorgen ontstond op de Koegorsstraat bij Sluiskil een ernstige aanrijding tussen een auto en een bromfiets. De automobilist is aangehouden en zit nog vast. De politie zoekt nog extra getuigen.


Het ongeluk gebeurde rond 07.30 uur. De auto werd bestuurd door een 20-jarige man uit het Roemeense Botosani. Hij reed richting Westdorpe. De bromfiets werd bestuurd door een 16-jarige jongen uit Axel en reed in tegenovergestelde richting.

Tijdens het politieonderzoek is vastgesteld dat de automobilist met hoge snelheid over deze weg reed. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 60 kilometer per uur. Er ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen. De bromfietser werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij liep blijvend letsel op.

De bestuurder van de auto werd aangehouden. Uit onderzoek bleek dat hij geen alcohol had gedronken. Hij werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Hij is de afgelopen dagen verhoord. Deze jongeman is vrijdag aan de rechter commissaris voorgeleid. De officier van justitie vroeg om een in bewaring stelling. De rechter heeft deze voor veertien dagen toegekend.

De politie is nog volop met het onderzoek bezig en zoekt nog getuigen, die deze auto - een klein zwart model Suzuki - woensdagmorgen hebben zien rijden en iets over zijn rijgedrag of andere omstandigheden kunnen vertellen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan van de Velde (29-10-2018 om 16:33)
@ Puttje, het is daar een fietspad, geen fiets/bromfietspad. Dus inderdaad, met zijn brommer hoort hij gewoon op de weg daar. Op een brede polderweg met een max van 60 km/h zou dat ook moeten kunnen.
Puttje (13-10-2018 om 11:02)
Behoorde de jongeman uit Axel niet op het fietspad te rijden? Want (brom)fietsers lappen wat dat betreft de regels ook vaak aan hun laars!
Kees (13-10-2018 om 02:17)
@medeweggebruiker , was mij idd ook opgevallen.
Medeweggebruiker (12-10-2018 om 21:56)
Het was te verwachten. Het zal ook zeker niet de laatste zijn, vrees ik. De over het algemeen van origine buitenlandse bestuurders van de zwarte Suzuki's met oranje spiegelkapjes van een zeker uitzendbureau rijden altijd als gekken rond en lappen de verkeersregels aan hun laars: te hoge snelheid (ook bij wegwerkzaamheden), bumperkleven, inhalen over doorgetrokken streep, afsnijden, geen richting aangeven, en nog veel meer...
Cookie-instellingen beheren