Dertig maanden geëist voor misbruik meisjes

Toegevoegd: 28-11-2018, 18.30 uur - Update: 28-11-2018, 21.36 uur

Dertig maanden geëist voor misbruik meisjes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG -Tegen de 37-jarige S. van H. uit Terneuzen is woensdag in Middelburg een gevangenisstraf dertig maanden waarvan een derde voorwaardelijk geëist. Daarnaast vind het Openbaar Ministerie (OM) dat hij een voorschot van ruim 7.000 euro aan smartengeld moet betalen. 

Negen jaar geleden woonde Van H. in Krabbendijke. Hij zou vijf jaar lang, vrijwel dagelijks de twee dochters van zijn partner hebben gedwongen seksuele handelingen bij hem te verrichten. Van H. zou destijds geleden hebben aan de ziekte van Huntington: een vreselijke en mensonterende ziekte die qua symptomen een combinatie lijkt van Alzheimer, Parkinson en ALS.

Doordat hij medicatie nam (waaronder morfine), kwam hij nauwelijks meer zijn stoel uit en kon hij vrijwel niets meer. Slapen deed hij dan ook op de begane grond, terwijl de meisjes boven sliepen. Volgens de verklaringen van de meisjes zou een en ander zijn gebeurd tijdens de nachtelijke uren of wanneer hun moeder niet thuis was. 

Uitspraak over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750