Vrijspraak voor ontucht met kleindochter

Toegevoegd: 07-12-2018, 16.19 uur

Vrijspraak voor ontucht met kleindochter
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag de 69-jarige O. van W. uit Koewacht vrijgesproken van de ontucht met zijn kleindochter waarvan hij werd verdacht. Daarvoor was twee weken geleden tegen de ontkennende Van W. een gevangenisstraf van zes maanden plus nog eens zes maanden cel voorwaardelijk geëist. Het gevolg van die vrijspraak is dat de rechtbank niet toekomt aan de ingediende schadeclaim van meer dan tienduizend euro.

Van W. werd ervan verdacht in 2016 en 2017 zijn toen elfjarige pleegdochter seksueel te hebben misbruikt. Volgens de aanklacht zou hij haar regelmatig over haar borsten hebben gewreven en ging zijn hand met enige regelmaat tussen haar benen.

Volgens Van W. is alles gelogen en heeft-ie geen idee waar ze het vandaan haalt. De rechtbank kwam tot vrijspraak omdat het enkele verhaal van het meisje niet voldoende is om Van W. te kunnen veroordelen. Er moet dan steunbewijs bewijs zijn, zoals bijvoorbeeld een getuige. Verklaringen die zijn afgelegd op basis van 'horen zeggen' tellen niet mee voor het bewijs.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (8-12-2018 om 17:00)
Als ik de ouders van het meisje was dan was hiermee het contact met hem finaal verbroken. Ook al is het je bloedeigen vader ik zou hem nooit maar dan ook nooit meer willen zien en het contact met zijn kleindochter is dan ook hierbij over. Uit de familie en erfenissen schrappen.
ger (8-12-2018 om 11:14)
erg hoor dat zo'n smeerlap er mee wegkomt, kan zijn gang weer gaan want het verhaal van het slachtoffer alleen is niet genoeg, wordt je ook gelijk weer in een hoekje getrapt en nog weg gezet als ongeloofwaardig persoon......