Weerbericht:
Vannacht regen, overdag buien en zware windstoten. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Goederentrein ontspoord bij Nieuwdorp

Toegevoegd: 24-12-2018, 20.18 uur
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - In het havengebied Vlissingen-Oost is maandag een goederentrein ontspoord. Hierdoor is één overgang buiten bedrijf.


Het ongeluk gebeurde bij de kruising IJslandweg - Europaweg Oost. De locomotief reed hier voorbij een stootblok en eindigde midden op de weg. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Achter de locomotief van Deutsche Bahn (DB) hangt nog één goederenwagon. Incident Control van ProRail is inmiddels ter plaatse.

Een medewerker van Zeeland Seaports heeft de IJslandweg afgezet. De Europaweg Oost, de doorgaande weg in het havengebied, is gewoon open. De stremming op de overweg zal voorlopig nog wel gaan duren. Wanneer begonnen wordt met de berging van de trein is niet bekend.

Dezelfde spoorwegovergang was in februari van dit jaar overigens ook al eens een poosje gestremd. Toen kwamen hier een goederentrein en een trekker met elkaar in botsing.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Walter (24-12-2018 om 23:18)
Blijkbaar een wissel verkeerd gezet? Heeft er iemand aan gezeten?
Cookie-instellingen beheren