Weerbericht:
Wolkenvelden, ook wat zon en vrijwel overal droog. Morgen meer zon.
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbranden

Toegevoegd: 09-01-2019, 15.09 uur
De brandmelding in IJzendijke was dinsdag rond 20.50 uur bij een woning aan de Oranjestraat.
De brandmelding in IJzendijke was dinsdag rond 20.50 uur bij een woning aan de Oranjestraat.
© Foto: Brandweer IJzendijke
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De brandweer is dinsdagavond en woensdagochtend uitgerukt voor meldingen van schoorsteenbranden in respectievelijk IJzendijke en Oostdijk.


De brandmelding in IJzendijke was dinsdag rond 20.50 uur bij een woning aan de Oranjestraat. Volgens de brandweer sloegen de bewoners alarm nadat zij een klap hadden gehoord in de schouw en vervolgens vonken hadden waargenomen uit de schoorsteen. Ze haalden vervolgens het resterende hout al grotendeels uit de haard zodat de brandweer niet veel meer hoefde te doen dan een uitgebreide nacontrole met behulp van de hoogwerker en een warmtebeeldcamera.

Rond 08.25 uur vanochtend werd de brandweer naar de Lavendeldijk in Oostdijk gestuurd. De brandweer heeft hier met behulp van de ladderwagen uit Goes het rookkanaal geveegd en zo de brand gedoofd.

Schoorsteenbrand voorkomen? Lees hier de tips van de brandweer!


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren