Weerbericht:
Perioden met regen. Woensdag af en toe zon, kans op een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Man zwaait met vuurwapen bij ruzie

Toegevoegd: 03-02-2019, 12.05 uur
Man zwaait met vuurwapen bij ruzie
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

RILLAND - Bij de politie kwam zaterdagavond rond 22.00 uur een melding binnen dat in de omgeving van de Valckenisseweg in Rilland een man zou lopen die in het bezit was van een vuurwapen. De politie hield later die nacht in zijn woning een 47-jarige inwoner van Rilland aan die in het bezit was van een nep vuurwapen. Wat zich precies heeft afgespeeld zaterdagavond laat, wordt nog door de politie onderzocht.

Voorafgaand aan de melding over de gewapende man zou er een incident zijn geweest op de kruising van de Valckenisseweg, de Bathseweg en de Hoofdweg, waar de man vermoedelijk bij betrokken was. Op die kruising zouden meerdere mensen ruzie met elkaar hebben gehad. Even later zou de verdachte zijn gezien met een vuurwapen in zijn hand.

Politieonderzoek leidde naar een 47-jarige man uit Rilland. Agenten spraken hem in zijn woning. De man gaf aan dat hij uit was geweest en op weg naar huis ruzie had gekregen met twee mannen. Hij was daarbij gewond geraakt. De man ontkende met een vuurwapen op straat te hebben gelopen en gaf de agenten toestemming om in zijn woning te zoeken naar het vuurwapen.

In de woning troffen de agenten een balletjespistool en een luchtbuks aan, waarna de man werd aangehouden. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht en wordt zondag verhoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750