Weerbericht:
Perioden met zon, maar ook enkele stevige regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 75 km

Politie waarschuwt voor overstekend wild

Toegevoegd: 06-04-2019, 11.36 uur
Politie waarschuwt voor overstekend wild
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

AXEL - Naar aanleiding van twee aanrijdingen met reeën in Axel waarschuwt de politie voor overstekend wild.


Op de Langeweg (N258) overleed vrijdagavond een ree na een botsing met een auto. Het voertuig raakte beschadigd. Donderdagavond gebeurde volgens de politie eenzelfde incident. Volgens de politie, die zich heeft laten informeren door een jachtopziener, is de bronstijd van de reeën door het warme weer vermoedelijk eerder begonnen en zijn de dieren daarom veel op pad. "Bestuurders moeten daarom ’s avonds alert zijn op reeën die de weg over willen steken", zo zegt de politie.

Mocht het toch misgaan, dan moet de automobilist volgens de politie niet doorrijden maar stoppen en 0900-8844 bellen, ook al blijft het aangereden dier niet liggen. "Ga ook nooit achter het dier aan, laat dit over aan een deskundige faunabeheerder. Neem aangereden wild nooit mee. Geef het ook niet aan derden. Het zijn beschermde dieren en de Wet natuurbescherming staat dit niet toe. Het is dus strafbaar", zo zegt de politie.

De politie adviseert overigens om in bosrijk gebied waar waarschuwingsborden staan een snelheid van 60 kilometer per uur aan te houden als dimlicht wordt gevoerd. Bij het gebruik van grootlicht kan 80 kilometer per uur worden gereden. "U kunt dan nog op tijd remmen", zo legt de politie uit. Mocht een botsing toch onvermijdelijk lijken, wijk dan niet uit en houd het stuur recht, zo adviseert de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rudolphtherednosed.. (6-4-2019 om 13:24)
Serieus? Wijk niet uit en houd t stuur recht? Goeie tip. Zo'n hertenbok van 150 kg die op t gemak door je voorruit komt zeilen. Eerst even 113 bellen?
john (6-4-2019 om 13:15)
Vorig jaar op een zondagmorgen een dood hert gevonden op deze weg ,daarna alles gebeld wat mogelijk was om dat te melden ,helaas niemand,die de telefoon opnam , het grote probleem daar is dat loslopende honden de dieren opjagen ,daar moeten ze eens meer naar kijken ,en hogere boetes uitdelen ,er zullen dan minder herten worden dood gereden ,en is het ook veiliger voor de automobilisten