Weerbericht:
Van het noordwesten uit meer zon, lokaal nog een bui
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Politie rijdt winkeldieven klem in Middelburg

Toegevoegd: 07-04-2019, 14.35 uur
Politie rijdt winkeldieven klem in Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg zijn zaterdagmiddag een man en een vrouw uit Roemenië aangehouden op verdenking van een groot aantal winkeldiefstallen. Dat gebeurde nadat ze door agenten waren klemgereden.

De verdachten komen voor het eerst in beeld als zij omstreeks 15.45 uur betrapt worden op proletarisch winkelen in een supermarkt aan de Mercuriusweg in Vlissingen. Het stel weet dan in hun auto te ontsnappen. Omdat het kenteken van de auto bekend was, werd de melding doorgezet aan anderen surveillerende eenheden met het verzoek om uit te kijken naar het betreffende voertuig.

Een uitkijkende politie-eenheid merkte het voertuig vervolgens op toen deze Middelburg binnenreed. De achtervolging werd ingezet en er werd een stopteken gegeven. De bestuurder negeerde dit en bij de Torenweg werd de auto klemgereden. In het voertuig lag volgens de politie zichtbaar een grote hoeveelheid goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren.

In totaal werden 607 goederen aangetroffen, waaronder toiletartikelen, chocolade, snoep, sterke drank, vlees, overige etenswaren en kleding. De man (31) en de vrouw (60) zijn aangehouden op verdenking van diefstal en mobiel banditisme. Beiden zijn voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex. Hun auto en de gestolen goederen zijn in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (10-4-2019 om 13:00)
Toch altijd wel grappig dat ze worden aangehouden met een auto vol gestolen artikelen en ze er dan van worden vedacht dat ze die hebben gestolen. Hoeveel meer bewijs wil je hebben vraag ik dan. het zijn dus geen verdachten maar daders lijkt mij ook het negeren van een stopteken zegt toch genoeg maar de kans bestaat dat ze direct worden vrijgelaten in afwachting van de rechtzaak ook al weten ze dat ze die dus nooit meer terug zien en gaan ze gewoon weer door.met roven en lachen om het nederlandse rechtsysteem.
Jose (7-4-2019 om 18:23)
Waarschijnlijk familie van dat stelletje wat vrijdag voor de rechter stond. Weten van niets en dan toch zoveel gestolen spullen aantreffen in hun auto. Het beste is, vind ik om ze drie jaarcel te geven. Dan zijn ze in ieder geval van de straat. Uitzetten heeft weinig zin. Ze zijn in notie terug.
Bumper; (7-4-2019 om 17:17)
goed gewerkt politie, laat dat gespuis maar lekker zitten, en daarna direct het land uit trappen, bumper;
Rick (7-4-2019 om 16:06)
Lang leve de EU en de arbeidsmigranten!!
Rien (7-4-2019 om 16:04)
Met dank aan de linkse partijen die dit soort oostblok parasieten hier lekker in en uit laat gaan. Gister in Yerseke nog verrot gescholden door een pool die er niet snel genoeg langs kon met zijn auto, (ik was een mongool en moest ergens anders gaan staan en oprotten hier). Een omstander zei ,hij zal wel bezopen zijn. Oprotten naar hun eigen land, en ik blijf het toch zeggen `Wilders stemmen!!!!!!!!!´ anders hebben wij hier straks niks meer te vertellen.