Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 78 km

Achterschip Cardium ook boven water

Toegevoegd: 08-04-2019, 13.44 uur - Update: 15-04-2019, 23.18 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Bergingsbedrijf Multraship heeft vandaag bij Ritthem het tweede deel van het gezonken binnenvaartschip Cardium boven water gehaald.


Het 110 meter lange en 12 meter brede schip verging op 9 maart tijdens een storm vlakbij de haven in Vlissingen-Oost. De 39-jarige eigenaar van het schip, afkomstig uit Rilland, kon worden gered. De 43-jarige Filipijnse stuurman raakte vermist.

Het stoffelijk overschot van de stuurman werd een week geleden geborgen toen het eerste deel van het schip boven water kon worden gehaald. Duikers zaagden het schip in de tussenliggende periode namelijk in tweeën. Vorige week werd het voorschip geborgen, vandaag was het achterschip aan de beurt.

Op dit moment wordt nog water uit het omhoog getakelde achterschip gepompt. Als dit is gebeurd, zal ook dit deel van de Cardium op transport gaan en zit de bergingsklus op de Westerschelde er op.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren