Weerbericht:
Bewolkt en af en toe motregen. Morgen overdag overwegend droog
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 97 km

Schade bij aanvaring schepen Sluiskil

Toegevoegd: 30-04-2019, 04.13 uur - Update: 30-04-2019, 10.19 uur
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - Op het Kanaal van Gent naar Terneuzen is vannacht het vrachtschip Klara van Hansa Shipping beschadigd geraakt bij een aanvaring met het vrachtschip Posidana. Er is niemand gewond geraakt.


De botsing vond even na middernacht plaats in de buurt van de brug Sluiskil en werd rond 00.35 uur gemeld bij de Veiligheidsregio Zeeland. De 107 meter lange en 15 meter brede Klara was onderweg naar Gent in België toen het in botsing kwam met de Posidana (212 x 32 meter) die uit tegenovergestelde richting kwam.

Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Aan stuurboordzijde van de onder Maltese vlag varende Klara was vannacht de nodige schade te zien. Omroep Zeeland meldt dat er water naar binnen kwam. Over de schade aan de Posidana, varend onder de vlag van Signapore, is niets bekend.

Na de aanvaring ging de bemanning van het Rijkswaterstaatvaartuig RWS-88 aan boord van een ponton dat bij de brug Sluiskil lag. Vanuit Terneuzen ging Multraship met de Multrasalvor 5 ter plekke bij de Klara, die inmiddels was afgemeerd tussen de Oostkade en de Industrieweg. De Posidana werd afgemeerd bij de Massagoedhaven in Terneuzen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J. Dierick (30-4-2019 om 14:27)
Ik let meer op de achtergrond van een foto op de uitstoot van YARA s' nachts
Cookie-instellingen beheren