Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Surfers in problemen, jacht loopt vast

Toegevoegd: 04-05-2019, 20.42 uur
De KNRM van Veere heeft het jacht losgetrokken.
De KNRM van Veere heeft het jacht losgetrokken.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

VEERE - Op het Veerse Meer zijn zaterdagmiddag verschillende surfers in problemen gekomen. Ook liep een jacht vast waarvoor de KNRM werd ingeschakeld.


De eerste melding over een in nood verkerende surfer kwam rond 13.20 uur binnen. Nog voor de redders waren uitgevaren kwam een tweede melding binnen over een jacht in problemen. De reddingboot 'Oranje' zette als eerst koers naar de surfer.

De surfer kon met hulp van andere watersporters aan boord van de reddingboot worden geholpen. De surfer werd met uitrusting en al naar de kant gebracht. Een andere surfer die ook in problemen bleek te zijn gekomen, werd veilig aan boord genomen van een bootje van een zeilschool.

De redders van de KNRM kon daardoor direct door naar het jacht. Dit bleek net aangeschaft te zijn door enkele Ieren. Tijdens de oversteek vanuit Kamperland naar Veere liep het echter meteen al aan de grond. De KNRM heeft het jacht losgetrokken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ronald (4-5-2019 om 22:08)
Het was nogal een lekker weertje om het water op te gaan, dat is vragen om hulp van de KNRM, hopelijk worden die mensen vergoed door deze waaghalzen, die zo nodig moeten gaan smurfen of zeilen met dit koude weer, met een windkracht waardoor reeds heel wat bladeren van de bomen gevlogen zijn, die er nog maar pas aan hingen. Het leek wel herfst, terwijl het begin Mei is !
Cookie-instellingen beheren