Weerbericht:
Vrij zonnig, aanvankelijk enkele mistbanken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Brand destillatietoren Yara Sluiskil

Toegevoegd: 03-06-2019, 04.37 uur
De bedrijfsbrandweer bleek het incident toch alleen af te kunnen.
De bedrijfsbrandweer bleek het incident toch alleen af te kunnen.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - Op het terrein van Yara aan de Industrieweg in Sluiskil heeft in de nacht van zondag op maandag brand gewoed.

De brand woedde volgens de Veiligheidsregio Zeeland in het isolatiemateriaal van een destillatietoren. De brand werd rond 03.00 uur ontdekt. In eerste instantie werd alleen de eigen bedrijfsbrandweer ingezet maar na een kwartier werd opgeschaald naar alarmfase 1. Dit houdt in dat assistentie wordt gevraagd van de reguliere brandweer.

In dit geval betekende het de inzet van de tankautospuit uit Axel en de hoogwerker uit Terneuzen. Na een uur meldde de Veiligheidsregio dat de bedrijfsbrandweer de brand zelf onder controle had weten te krijgen en dat inzet van de reguliere brandweer niet nodig was. In de tussentijd had deze stand-by gestaan.

Yara Sluiskil maakt stikstofhoudende kunstmest, industriële chemicaliën en onder meer CO2 voor de frisdrankindustrie en bierbrouwerijen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Helena (3-6-2019 om 15:16)
nou daar das weer lekker dan voor sluiskil. lekker gezond weer dan.uugghh uugghh. en giftige stoffen dan?