Weerbericht:
Zon en stapelwolken en enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Vliegtuigbom in zee tot ontploffing gebracht

Toegevoegd: 26-06-2019, 22.09 uur
De ontploffing vond op grote afstand van de kust plaats.
De ontploffing vond op grote afstand van de kust plaats.
© Foto: The Belgian Navy
Door: Roland de Jong

ZEEBRUGGE - Op de Noordzee tussen Zeebrugge en Westkapelle heeft Defensie woensdag een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gecontroleerd tot ontploffing gebracht.


De 1.000 kilo zware bom werd tijdens een gezamenlijke actie van de Belgische marine en de Nederlandse collega's van de mijnendienst onschadelijk gemaakt op een behoorlijke afstand van de kustlijn. De actie verliep voor zover bekend zonder problemen.

Volgens de Belgische Defensie toont de vondst van de 500-pond vliegtuigbom aan dat de nauwe zeevaartroutes enorm kwetsbaar zijn voor eventuele aanwezigheid van springtuigen. De Nederlandse collega's spreken overigens van een “relatief kleine bom”, duidelijk van een ander kaliber dan de zeemijn die vorige zomer bij Vlissingen tot ontploffing moest worden gebracht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
1000 bommen en granaten (27-6-2019 om 12:54)
tja, die troep is nooit opgeruimd. nog zo een fijne erfenis van de oude garde, vinden ze leuk kadootje voor hun kleinkinderen.
Cookie-instellingen beheren