Weerbericht:
Perioden met zon en enkele (onweers)buien. Morgen meer onweersbuien
Verkeersinformatie:
Geen files

Achtervolging na bedreigen vrouw en kinderen

Toegevoegd: 24-07-2019, 15.45 uur - Update: 24-07-2019, 17.22 uur
De auto van de man werd getakeld.
De auto van de man werd getakeld.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

ZAAMSLAG - De man die dinsdagavond laat werd aangehouden na een achtervolging zou zijn partner en kinderen hebben bedreigd. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en is aangehouden vanwege de bedreigingen en op verdenking van poging tot doodslag.


De politie heeft vanmiddag bekend gemaakt dat de vrouw door de 35-jarige verdachte, afkomstig uit de gemeente Hulst, zou zijn lastiggevallen op een kinderspeelplaats bij de Populierenstraat in Vogelwaarde. 

“De man eiste dat de vrouw samen met de kinderen in zijn auto meeging naar huis. Dat wilde ze niet en omdat de man overduidelijk onder invloed van alcohol verkeerde, vluchtte de vrouw samen met de kinderen in haar auto”, zo vertelt de politie.

De man reed dreigend achter de vrouw aan in zijn Porsche Cayenne. “Hij trok hard op en stopte op het laatste moment vlak achter haar auto”, aldus de politie. Op een gegeven moment besloot het slachtoffer samen met de kinderen uit te stappen en te voet verder te vluchten.

In de tussentijd had de vrouw contact gezocht met de politie. De man reed op zijn beurt met hoge snelheid door Vogelwaarde, op zoek naar de vrouw en de kinderen. Agenten zagen de man rijden en zetten de achtervolging in. Tijdens die achtervolging probeerde de man ook nog een politieauto te rammen maar dit mislukte.

Nadat de auto leeg werd teruggevonden op een akker werd de man even later getraceerd bij de Van Lijndendijk in Zaamslag. Hij bleek echter niet van plan te zijn zich zomaar over te geven. “Hij verzette zich zo hevig dat er pepperspray aan te pas moest komen om hem onder controle te krijgen”, zo laat de politie weten.

Ook tijdens het transport naar het politiecellencomplex bleef de verdachte zich recalcitrant gedragen. Volgens de politie trapte hij tegen de wanden van de politiebus en spuugde hij naar agenten. In het politiecellencomplex weigerde de man alle medewerking aan een alcoholtest. Wel kon worden vastgesteld dat er geen sprake was van drugsgebruik.

De man is voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en zit nog vast. Zijn auto is in beslag genomen en zijn rijbewijs is in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mieke (25-7-2019 om 07:43)
@ michelle, schamen ? die man moet jaren TBS.
chuckles (25-7-2019 om 06:40)
die zal wel lekker wakker worden met een katertje HU wats gebuurt?
Taas (24-7-2019 om 20:58)
Ben het helemaal met jou eens Mtchelle,alles afpakken weer een moordwapen minder ,in het verkeer.
Grote Smurf (24-7-2019 om 18:35)
Precies dit gedrag komt vaak voor bij narcisten als hun partner alle mentale mishandeling beu is en besluit er een punt achter te zetten. Deze zielige Trump achtige mannetjes gaan dan dreigen om zo de macht over hun partner te houden. Doen ze vaak achter gesloten deuren maar dit keer was er alcohol in het spel. Het gekke is dat als ze zich zo misdragen en het heeft niet gewerkt dat ze dan ineens met een grote bos bloemen komen en met krokodillentraantjes hun relatie weer proberen te redden door net te doen of ze echt gevoel en emoties hebben. De waarheid met deze gekken is dat ze hun gevoel/empathie in hun jeugd al zijn verloren (door een narcist als ouder) en dat ze hierdoor een ego hebben gecreeerd die ze met leugens groot moeten houden.
Nina (24-7-2019 om 18:08)
Die arme kinderen, wat een waardeloze vader zeg bah bah, En die auto pers daar maar een mooi pakketje van, ddan kan hij die als aandenken in ze woonkamer zetten.
Rien (24-7-2019 om 17:52)
Wat een soepzooitje.