Weerbericht:
Helder, morgen zonnig en overal tropisch warm
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Cel geëist voor reeks branden Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 15-08-2019, 21.52 uur
Cel geëist voor reeks branden Zeeuws-Vlaanderen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen twee Zeeuws-Vlamingen de 31-jarige M. W. uit Kloosterzande en zijn negen jaar jongere kompaan J. V. uit Hengstdijk zijn donderdag in Middelburg celstraffen geëist van 40 en 24 maanden, waarvan voor elk acht maanden voorwaardelijk.


Het duo, dat steevast elke beschuldiging ontkende en naar een 17-jarige medeverdachte wijs, wordt verdacht van ettelijk branden die sinds 2014 in Zeeuws-Vlaanderen plaatsvonden. Zo gingen onder meer verkeersborden, kliko's, schuurtjes, auto's en autobussen in vlammen op. Ook de auto van de partner van een slachtoffer met wie de drie in onmin leefden werd in brand gestoken, evenals de vrachtwagen van diens schoonvader.

In Stekene eindigden zes trailers in de vlammen. Volgens de twee, met W. voorop, was alles de schuld van de 17-jarige. Die maakte de dienst uit, die deed de planning en die zorgde dat alles werd aangestoken. W. was slechts de chauffeur die deed wat hem met de nodige bedreigingen was opgedragen. Niet gehoorzamen betekende zijn ontslag, want de jongen was de zoon van zijn baas dus vandaar.

Officier van justitie Wilfred Suijkbuijk liet de verklaringen van met name W. maar voor wat het was. ,,Flauwekul, en ze proberen alles in de schoenen van die 17-jarige te schuiven.'' Naast de brandstichtingen wordt W. ook nog verdacht van het bezit van ruim 14.000 afbeeldingen met kinderporno. Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750