Weerbericht:
Perioden met zon en tot vanavond meest droog. Zaterdag enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeilboot omgeslagen, grote zoekactie

Toegevoegd: 03-09-2019, 11.04 uur - Update: 03-09-2019, 11.35 uur
Door: Manfred Berrevoets

VROUWENPOLDER - Op de Noordzee ter hoogte van de Oosterscheldekering heeft vanmorgen een grote reddingsactie plaatsgevonden nadat er een zeilboot met zes personen was omgeslagen.


De Kustwacht in Den Helder kreeg rond 10.50 uur een melding van de omgeslagen zeilboot en alarmeerde meerdere reddingsboten van de KNRM. Volgens de melding lagen er vier personen in het water en zaten er nog twee personen op de zeilboot.

Volgens de Kustwacht gebeurde het voorval net buiten de Oosterscheldekering. Uit voorzorg werden er meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De ambulances stonden bij het boothuis van de KNRM op Neeltje Jans. De traumahelikopter is boven het incident afgemeld.

Rond 11.15 uur zijn er door de hulpdiensten zes personen uit het water gehaald. Deze zijn door een reddingsboot van de KNRM aan wal gebracht en worden behandeld door het medisch personeel. Mogelijk hebben zij last van onderkoelingsverschijnselen.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren