Weerbericht:
Wisselend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Zeer grote brand schoolgebouw Terneuzen

Toegevoegd: 09-09-2019, 13.07 uur - Update: 09-09-2019, 18.21 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Verschillende brandweerwagens zijn maandag aan het begin van de middag uitgerukt voor een melding van een brand in of bij een leegstaande basisschool in Terneuzen. Er is opgeschaald naar zeer grote brand.


De brandmelding kwam rond 12.45 uur binnen vanuit de leegstaande basisschool De Geule (die is opgegaan in De Steiger) aan de Merwedelaan. Na tien minuten is er opgeschaald naar middelbrand. Er lijkt sprake te zijn van een tekort aan brandweervrijwilligers want inmiddels zijn vijf blusvoertuigen opgeroepen. Er is ook een hoogwerker gealarmeerd.

Rond 13.15 uur is opgeschaald naar grote brand. Tien minuten later werd ‘zeer grote brand’ afgekondigd. Dit houdt in dat er sowieso vier blusvoertuigen worden ingezet. Er werd ook een Adviseur Gevaarlijke Stoffen opgeroepen.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland werd bij aankomst in het zes tot acht lokalen tellende pand een ontwikkelde binnenbrand aangetroffen. “Het bleek te gevaarlijk voor de brandweer om nog naar binnen te gaan en is daarom vanaf de buitenzijde gaan blussen. De naastgelegen nieuwbouw is door de brandweer afgeschermd”, aldus de Veiligheidsregio.

De brand bleef zich in de tussentijd ontwikkelen en werd uiteindelijk ook uitslaand. Er kwam veel zwarte rook vrij welke over de Rivierenbuurt trok. Daarom werd rond 13.45 uur een NL-Alert afgegeven. De brandweer adviseerde om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. Ook werd opgeroepen om niet naar de brand te komen.

De brandweer is nog altijd druk bezig met blussen. Volgens de Veiligheidsregio vorderen de bluswerkzaamheden en neemt de rook hierdoor ook af. "Er bevinden zich nog vuurresten in het dak en muur. Op dit moment worden sloopwerkzaamheden verricht om het vuur te bereiken", aldus een woordvoerder.

Over de oorzaak van de brand kon de politie vanmiddag desgevraagd nog niets zeggen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan peter hendrix (9-9-2019 om 13:52)
Lekkere asbest wolk over terneuzen .........
Cookie-instellingen beheren