Weerbericht:
Een enkele bui. Morgenmiddag enige tijd regen
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 26 km

Schip vaart tegen havendam Hansweert

Toegevoegd: 19-12-2019, 22.23 uur
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - Bij de Voorhaven in Hansweert is donderdagavond het Belgische vrachtschip Colombia op de havendam gevaren.


Het Antwerpse schip (110 meter lang en 23 meter breed) had de duwbak Colombia II (82 meter lang en 11,5 meter breed) aangekoppeld toen het incident rond 19.00 uur plaatsvond bij de ingang van de haven aan de Westerschelde. Volgens een woordvoerster van de politie Zeeland-West-Brabant raakte geen van de opvarenden gewond.

Volgens de woordvoerster werd wel melding gemaakt van een lekkage. Hoe groot de schade precies is, is niet duidelijk maar inzet van de brandweer was niet nodig. Wel kwam sleep- en bergingsbedrijf Polderman uit Hansweert ter plekke met sleepboot Delta.

Na het incident werd het schip afgemeerd in de Zuidervoorhaven. Hierna gingen medewerkers van Rijkswaterstaat langszij met patrouillevaartuig Maeslant. Rond 21.45 uur werd het schip verplaatst naar een andere plek in de Voorhaven. Voor zover heeft het overige scheepvaartverkeer geen (grote) hinder ondervonden van het incident.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren