Man aangehouden na achtervolging

Toegevoegd: 11-01-2020, 14.30 uur

Man aangehouden na achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - Een 26-jarige man uit Bergen op Zoom is donderdagavond in Krabbendijke aangehouden na een achtervolging. Bij de arrestatie raakte een agent gewond.

Agenten wilden rond 18.45 uur de auto van de man controleren op de Noordweg. Toen ze de bestuurder aanspraken, roken ze een hennepgeur. Ze verzochten uitlevering van alle aanwezige drugs in de auto. De man moest uitstappen en hij werd gecontroleerd op aanwezigheid van drugs.

Tijdens het onderzoek zagen de agenten dat de man een pakje met vermoedelijk drugs wilde verstoppen bij de politieauto. Ze wilden ingrijpen maar de man zag kans weg te rennen. De agenten zetten te voet de achtervolging in en wisten hem onderuit te halen. Hierna konden ze hem weer vastpakken.

De man verzette zich volgens de politie daarna heftig. Eén van de agenten raakte gewond raakte door trappen en duwen van de verdachte. Deze agent heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling en liep letsel op aan zijn schouder. Ook een tweede agent die betrokken was bij deze aanhouding deed aangifte van mishandeling. Hij werd tegen zijn been getrapt door de verdachte.

Speekseltest
De man is overgebracht naar een politiecellencomplex en is daar in verzekering gesteld. Bij hem is ook een speekseltest gedaan. Hieruit bleek dat hij onder invloed was van cocaïne, THC en (meth)amfetamine. Er kwam een GGD-arts naar het cellencomplex om bloed af te nemen bij de man. Als de uitslag hiervan bekend is worden door het OM verdere stappen tegen de man ondernomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed.

Vrijdagmiddag tegen 17.00 uur is de man weer in vrijheid gesteld. Hij is gehoord over het rijden onder invloed van drugs, het mishandelen van de agenten, het plegen van wederspannigheid (verzetten bij aanhouding) en het bezit van de verdovende middelen. Het pakketje dat de man weggooide, is nadien aangetroffen door een hondengeleider. Het pakje is in beslag genomen en zal na verder onderzoek worden vernietigd.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jaap (12-1-2020 om 10:27)
Onbegrijpelijk dat dit gezwel in de samenleving de volgende dag alweer vrij is. Iedere dag van vroeg tot laat in een werkkamp laten zwoegen zou meer op zijn plaats zijn als een hotelkamer in Torentijd.