Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

ISD-maatregel geëist tegen 53-jarige Rotterdammer

Toegevoegd: 17-01-2020, 21.03 uur
ISD-maatregel geëist tegen 53-jarige Rotterdammer
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Vanwege de mishandeling van een medegedetineerde is vandaag de ISD-maatregel geëist tegen een 53-jarige Rotterdammer. Dat betekent een verblijf van twee jaar in een inrichting voor veelplegers.


Het ging die 13e mei vorig jaar in de werkzaal van PI Torentijd in Middelburg nergens over. Een lepeltje dat de 53-jarige Rotterdammer volgens een medegedetineerde voor hem schoon zou moeten maken. ,,Ik ben je slaaf niet'', zei F. Vervolgens zou die medegedetineerde dreigend op F. af zijn gelopen en, zo beweerde F, om mij in elkaar te timmeren. F. pakte een houten balk en sloeg daarmee op het hoofd van zijn belager. Einde strubbeling. ,,Als ik hem dood had willen slaan had ik wel op zijn slaap geslagen'', zei F. ,,Hier boven op zijn kop'', en hij wees de plek op zijn eigen hoofd aan. Het was zelfverdediging, vond hij. Officier van justitie Gerda Oosterveld had aan dat alles geen boodschap en omdat F. tot de categorie veelplegers behoorde, hij perfect aan alle voorwaarden voldeed, eiste ze de ISD-maatregel tegen hem; een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers. ,,Ik heb het gedaan, ik beken, ik verdien straf. Geef me een celstraf maar alsjeblieft geen maatregel''.

Op 31 januari doet de rechter uitspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan (18-1-2020 om 10:28)
kostbare straf. heeft hij soms 2 paspoorten? schop hem dan maar Nederland uit.
Wim (18-1-2020 om 07:43)
Wat een schoft zeg om zoiets te doen bij een medegevangene zo iemand verdiend de zwaarste straf die gegeven kan worden smerige Rotterdammer.