Weerbericht:
Stapelwolken, perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Middelburgse militair opgepakt vanwege vals geld

Toegevoegd: 11-03-2020, 14.54 uur
Middelburgse militair opgepakt vanwege vals geld
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft een militair uit Middelburg aangehouden op verdenking van het voorhanden hebben van valse bankbiljetten.

Rechercheurs van de Koninklijke Marechaussee startten eind februari een onderzoek na een incident in een uitgaansgelegenheid in Breda, waarbij een militair vals geld wilde uitgeven. Hierop volgde de aanhouding van drie militairen (18, 19 en 21 jaar oud) op verdenking van het voorhanden hebben van valse bankbiljetten. Eén van hen is dus een Middelburger. De anderen komen uit Haarlem en Helmond.

In het onderzoek dat volgde, kwam naar voren dat twee van de drie militairen zich vermoedelijk bezig hielden met handel in drugs. Daarop zijn vanmorgen twee van de drie verdachten nogmaals aangehouden en vond een doorzoeking plaats op hun legeringskamers op de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

Tijdens de doorzoeking zijn verschillende telefoons en goederen in beslag genomen. De recherche van de Marechaussee doet verder onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ piet (12-3-2020 om 00:34)
Dat krijg je als de opvoeders thuis al tekort hebben geschoten....
Piet Cijsouw (11-3-2020 om 19:22)
Ook het peil van de landsverdedigers daalt.