Weerbericht:
Wolkenvelden, ook wat zon en vrijwel overal droog. Morgen meer zon.
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 17 km

Lekkage gevaarlijke stof Oiltanking Hoek

Toegevoegd: 06-04-2020, 19.26 uur - Update: 06-04-2020, 20.19 uur
Door: Manfred Berrevoets

HOEK - De brandweer is maandagavond ingezet voor een lekkage bij een bedrijf in Hoek. Er is op dit moment geen gevaar voor de omgeving.


Het voorval vond vanavond plaats bij Oiltanking Terneuzen aan de Elementenweg. Naast de bedrijfsbrandweer zijn rond 18.50 uur ook brandweerwagens uit Hoek en Biervliet opgeroepen. Het gaat om een blusvoertuig en hulpverleningsvoertuig. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is er een lekkage ontstaan in een container die geladen is op een vrachtauto. De lekkage wordt veroorzaakt door een lekkende afsluiter.

Er lekt een gevaarlijke stof uit de container maar de stof, die volgens de VRZ brandbaar en giftig is, kan gelukkig direct worden opgevangen door de bedrijfsbrandweer. Rond 20.00 uur is nog een poging gedaan de lekkende afsluiter te dichten, maar dit is niet gelukt. Er zijn volgens de Veiligheidsregio daarom extra materialen ter plaatse gevraagd om het lek te dichten.

De container staat volgens de VRZ veilig in het laadstation van het bedrijf. Volgens de VRZ is de situatie daar volledig onder controle: er is geen uitstroom van de stof anders dan in de opvangvoorziening en daardoor geen gevaar op het terein of de omgeving. Er zijn metingen verricht in de directe nabijheid van de vrachtwagen en deze tonen aan dat er geen gevaar is voor de omgeving.

"Er is voldoende capaciteit in de opvang beschikbaar om in het uiterste geval de volledige lading veilig uit de tank te laten lopen. Desondanks wordt geprobeerd dit te voorkomen en het lek te dichten", zo laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren