Vandaag meest droog en in het oosten zomers warm, morgen enkele buien

Reddingsbrigade Schouwen-Duiveland stopt met bewaken

Toegevoegd: 09-04-2020, 17.47 uur
Reddingsbrigade Schouwen-Duiveland stopt met bewaken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

ZIERIKZEE - In overleg met de gemeente Schouwen-Duiveland is de reddingsbrigade voorlopig gestopt met het bewaken van de stranden in de gemeente.

Dit besluit is genomen om de vrijwilligers van de reddingsbrigade te beschermen tegen het coronavirus. De beschermingsmiddelen die zij bijvoorbeeld gebruiken voor het uitvoeren van EHBO zijn harder nodig in de zorgsector. Daarom is er niet meer voldoende materiaal voor de vrijwilligers. Hierdoor is hun eigen veiligheid niet meer te waarborgen.

De Veiligheidsregio Zeeland vraagt mensen goed op te passen als zij met hoog water gaan wandelen. Er wordt aangeraden goed op de borden met uitleg te letten. Exploitanten van de strandpaviljoens houden een extra oogje in het zeil en zullen wandelaars waarschuwen wanneer het hoog water is.