Weerbericht:
Vandaag meest droog en in het oosten zomers warm, morgen enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Reddingsbrigade Schouwen-Duiveland stopt met bewaken

Toegevoegd: 09-04-2020, 17.47 uur
Reddingsbrigade Schouwen-Duiveland stopt met bewaken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

ZIERIKZEE - In overleg met de gemeente Schouwen-Duiveland is de reddingsbrigade voorlopig gestopt met het bewaken van de stranden in de gemeente.

Dit besluit is genomen om de vrijwilligers van de reddingsbrigade te beschermen tegen het coronavirus. De beschermingsmiddelen die zij bijvoorbeeld gebruiken voor het uitvoeren van EHBO zijn harder nodig in de zorgsector. Daarom is er niet meer voldoende materiaal voor de vrijwilligers. Hierdoor is hun eigen veiligheid niet meer te waarborgen.

De Veiligheidsregio Zeeland vraagt mensen goed op te passen als zij met hoog water gaan wandelen. Er wordt aangeraden goed op de borden met uitleg te letten. Exploitanten van de strandpaviljoens houden een extra oogje in het zeil en zullen wandelaars waarschuwen wanneer het hoog water is.

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750