Weerbericht:
Van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

ISD-maatregel voor 27-jarige man

Toegevoegd: 28-05-2020, 23.10 uur
ISD-maatregel voor 27-jarige man
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 27-jarige A. A. de zogeheten ISD-maatregel opgelegd. Die maatregel behelst een verblijf van maximaal twee jaar in een instelling voor veelplegers. Het vonnis was conform de eis.


De rechtbank achtte bewezen dat A. op 22 oktober vorig jaar zijn moeder heeft mishandeld door haar met een stokbrood in het gezicht te slaan en vervolgens nog enkele klappen heeft gegeven nadat hij haar naar de grond had geduwd. De aanleiding voor zijn geweld was omdat zijn moeder hem niet vlug genoeg een sigaret had gegeven nadat hij haar daar om had gevraagd.

Deskundigen, die A., hadden onderzocht, concludeerden dat hij verslaafd was aan drank en drugs, dat hij leed aan psychoses en zwakbegaafd was. Ook moest hij voor zijn handelen verminderd toerekeningsvatbaar worden geacht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De maan (29-5-2020 om 01:58)
Dus hij wordt bestempeld als 'draaideurcrimineel'... sorry, maar je moeder mishandelen en dan een isd maatregel opleggen?? Bizar...