Weerbericht:
Half tot zwaar bewokt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie waarschuwt brugspringers

Toegevoegd: 02-06-2020, 17.56 uur
Politie waarschuwt brugspringers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

OOST-SOUBURG - De Walcherse politie roept jongeren op om niet van bruggen af te springen en zo een frisse duik te maken. Met name bij de Draaibrug in Oost-Souburg gebeurt dit ’s zomers veelvuldig maar dat is volgens de politie zeker niet zonder risico.


Vorig jaar waarschuwde de politie ook al voor de gevaren van brugspringen. De Walcherse politie zei er toen dit over: “Even niet opletten, er vanaf springen en dan te pletter slaan op die roeiboot die je ff niet had gezien. Of lekker aan die brug gaan hangen, waardoor je niet zichtbaar bent voor de brugwachter die op afstand de brug bediend en daarvoor camerabeelden gebruikt. We hoeven vast niet uit te leggen dat je heel lelijk gewond kunt raken als je tussen die bewegende delen van de brug komt te zitten”

Word je betrapt en krijg je een boete, dan bedraagt die overigens 140 euro.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (4-6-2020 om 14:12)
nederland wordt ( is al bijna ) de vroegere ddr. zoveel mogelijk verbieden en boetes innen. elk pleziertje waar ze vroeger niets van zeiden moet nu bestraft worden. van een brug springen--kantje stoken ( wat goed was voor de gras zelf ) mag niet meer--zelf aardappelen poffen in een zelf gestookt vuurtje: verboden. enz enz.
Rick (3-6-2020 om 17:09)
Er zijn altijd simpele zielen die dit gedrag met hun commentaar nog verder aanwakkeren...
Bram (3-6-2020 om 15:01)
Sorry hoor politie moet echt met een beter verhaal komen. Dit zijn gevaren die van 't voren gewoon uitgesloten kunnen worden. Behalve de boete is er geen gevaar lekker springen jongens verder mag je toch ook niks. En als je naar de overkant zwemt kan je daar vandoor gaan. Agentje gaat echt niet achter je aan zwemmen voor die 10 euro per uur.
marco (3-6-2020 om 13:10)
Ja wat een goed idee........ Laten we alles wat leuk is voor de jeugd afstraffen. Wat een zeurland is het toch. Men kan overal wel gevaar van inzien. Maar, vergeet niet te leven voor je streft
Els Sterck (3-6-2020 om 11:48)
gisteren reed ik met de auto naar Zaamslag. er waren ook veel jongeren die van het bruggetje bij basserie de kraag sprongen. handdoeken lagen verspreid over het fietspad. Mvg
Michelle (3-6-2020 om 11:16)
@willem buijs en bram de brugspringer. Dan hebben jullie geluk gehad! Dat betekent niet dat het zonder gevaar is.. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!
Cookie-instellingen beheren