Weerbericht:
Wolkenvelden, in het zuiden en zuidoosten zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Borden en display voor veiligere Deltaweg

Toegevoegd: 09-06-2020, 07.05 uur
Borden en display voor veiligere Deltaweg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Vandaag en morgen plaatst de Provincie Zeeland nieuwe mottoborden en een snelheidsdisplay langs de Deltaweg (N256) om automobilisten te wijzen op gevaar. Op de N256 gebeuren regelmatig ongevallen. Vorige week kwam bij Kats nog een motorrijder om het leven.


Het plaatsen van de borden en het display is één van de maatregelen die de komende tijd neemt om de Deltaweg veiliger te maken. Afgelopen maand werd al zogeheten akoestische wegmarkering aangebracht: lijnen die extra geluid maken als een weggebruiker er overheen rijdt. Dit moet er voor zorgen dat bestuurders te waarschuwen die bijvoorbeeld door afleiding, richting de berm of naar de andere weghelft rijden. Volgens gedeputeerde Harry van der Maas (mobiliteit) is afleiding is steeds vaker de oorzaak van een verkeersongeval. Van der Maas: “Het is goed dat we op deze manier de weggebruiker bewuster kunnen maken van mogelijk gevaar op de weg.”

Op de mottoborden staat de tekst 'Weg met gevaar'. Deze tekst heeft volgens de provincie een dubbele boodschap. “Enerzijds zegt het precies waar het om gaat, namelijk een weg waar het risico op een ongeval groter is dan gemiddeld. Anderzijds geef het ook aan wat het doel is, namelijk het vermijden van zoveel mogelijk gevaar door alert te zijn.”

Het snelheidsdisplay aan de oostzijde van de Deltaweg moet bestuurders bewuster maken van hun rijsnelheid.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rien (10-6-2020 om 12:35)
@Weg met de overheid... De verkeerssignalering heeft geen dubbelezijdige betekenis. De tekst op het bord heeft een dubbelzijdige boodschap. Dat wil zeggen dat je de tekst op 2 manieren kunt lezen. Zowel letterlijk als figuurlijk en beide met hetzelfde resultaat. De spreekwoordelijke 'Weg met gevaar' is een "Let actief op bij deze weg, dan voorkomen we gevaar/ongelukken" In de zin van "heb je afval in huis? "weg er mee". En de 2e manier waarop je het kunt lezen is de letterlijke "dit is een weg waar gevaarlijke situaties plaats kunnen vinden". Ik vind hem wel goed bedacht eigenlijk en zou er om glimlachen als ik het zie. Meerendeel van de rijmpjes en oneliners komen zo geforceerd over. Deze bevalt me wel.
rinus (10-6-2020 om 02:18)
Er is inderdaad niets mis met deze weg, ik rijd er dagelijks meerdere keren. alleen wat je vaak meemaakt is als je netjes 84 op de teller hebt staan bumperkleven of soms met een bloedgang ingehaald worden dat je er van schrikt. afgelopen zaterdagavond nog ik schat hem op 160 langs ons inhalen dat je zit te schudden in je auto van de luchtverplaatsing. En inderdaad afleiding van mobiel of wat dan ook maar niet met het verkeer bezig.
Pieter S (9-6-2020 om 18:17)
Deze weg is absoluut niet gevaarlijk maar het is er soms gevaarlijk door mensen die regels negeren ! Ik rijd er bijna dagelijks 2 keer maar ben sinds die akoestische strepen er zijn zeker al 10 keer ingehaald terwijl ik toch 85 km op de CC rijd . Beter hadden ze verhogingen tussen de rijbanen gelegd of nog beter een middenberm . Ook moet er veel harder worden opgetreden tegen alle soorten van verslaving : alcohol , drugs , mobieltjes en nu ook lachgas : eerste keer forse boete , tweede keer minimaal 3 maanden rijontzegging . Deze weg zal nooit veilig zijn , ook niet met een verdubbeling , zolang verkeerscriminelen niet van de weg gehaald worden . Begin maar eens met verlenging van trajectcontrole Zeelandbrug met bumperkleefdetectie .
MA (9-6-2020 om 15:17)
Nog meer borden waar je op moet letten en zeker langs deze weg is het al zo vol met informatie. Je hebt geen tijd meer om op de weg te letten. Vooral mensen die de weg niet kennen kijken hun ogen uit. Maar wellicht helpt het deze keer.
Dan Kersten (9-6-2020 om 13:30)
De Deltaweg is een prima weg! Wordt goed onderhouden door de Provincie en zijn Kantonniers! Alle ongelukken zijn terug te brengen naar menselijke fouten c.q wangedrag. Bewust inhalen over dubbele strepen en met drank op.....daar is geen kruid tegenop gewassen. Er moet een mentaliteit verandering komen. Helaas zijn weinig tot geen controles door de Politie. Maar die heeft te weinig mankracht mede door de bezuinigingen de laatste ca. 20 jaar, het zij zo, helaas! En de nieuwe borden....zijn onbegrijpelijk voor Buitenlanders, die in de drukke maanden volop aanwezig zijn. D.K.
Weg met de overheid (9-6-2020 om 13:22)
Verkeerssignalering heeft geen dubbele boodschap. Dat soort onduidelijk vaag gedoe kan dan in de politiek de standaard zijn om maar hun verantwoording af te schuiven maar volgens mij is er in de weg en verkeerswegenwet geen plek voor dubbelzinnige bijdehandjes die hier twee voor de prijs van één gierig willen doen. Gewoon de vereiste inversteringen doen en nix van dat zuuunihe zeeuw ten koste van mensenlevens horken gedrag. Zijn ze nu helemaal besodemieterd !
Cookie-instellingen beheren