Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM ingezet voor zeiljacht met motorproblemen

Toegevoegd: 19-06-2020, 10.00 uur
Het zeiljacht werd op sleeptouw genomen.
Het zeiljacht werd op sleeptouw genomen.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Tim Koster

BRESKENS - Woensdagavond is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een zeiljacht met motor en tuigage problemen. Het zeiljacht is op sleeptouw genomen en veilig afgemeerd in de buitenhaven van Vlissingen.


Tijdens de oefenavond werd de schipper van reddingboot Zeemanshoop gebeld door de bemanning van het patrouillevaartuig RWS79 van Rijkswaterstaat. Zij hadden een zeiljacht met motor en tuigage problemen gezien en verzochten de redders van het KNRM-station Breskens of de reddingboot kon komen om te assisteren. De reddingbootbemanning heeft hierop de oefening afgebroken.

Ter plaatse is met behulp van een sleepverbinding het jacht op sleeptouw genomen. Het jacht is uiteindelijk veilig afgemeerd in de buitenhaven van Vlissingen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren