Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Celstraf voor Middelburger (28) met 3500 XTC-pillen

Toegevoegd: 03-07-2020, 16.05 uur
Celstraf voor Middelburger (28) met 3500 XTC-pillen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - De Middelburger B. van der H. (28) is vrijdag in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 21 maanden waarvan zes voorwaardelijk. Ook moet hij nog een eerder voorwaardelijk opgelegde straf van een week uitzitten. Er was een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk geëist.

Van der H. wordt ervan verdacht op 5 januari dit jaar in het bezit te zijn geweest van 3500 XTC-pillen en enkele kilo's MDMA. Samen met een tabletteermachine werd dat ontdekt tijdens een doorzoeking van de kelderbox van zijn ex-vriendin. De politie kwam op het spoor van de drugs toen er bij Van der H. bij een controle cocaïne was aangetroffen. Op de vraag van waar hij verbleef gaf hij het adres van zijn vriendin op, een bekend adres van de politie. Van der H. werd overigens vrijgesproken van het bezit van de tabletteermachine.

Zijn raadsman denkt er sterk over om gezien de hogere straf en ondanks de vrijspraak in appel te gaan tegen het vonnis.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750