Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Jacht onderweg naar Frankrijk in problemen

Toegevoegd: 08-07-2020, 10.32 uur
De reddingboot besluit nog even te gaan kijken of alles verder goed is.
De reddingboot besluit nog even te gaan kijken of alles verder goed is.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Manfred Berrevoets

BRESKENS - Maandagavond is reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een jacht in problemen. Toen de reddingboot ter plaatse was bleek alles reeds opgelost te zijn en is de reddingboot retour station gegaan.


Rond 17.30 uur is de bemanning van een zeiljacht onderweg naar Frankrijk voor vakantie als op de Westerschelde het anker loskomt. Hierdoor komt het jacht voor anker te liggen in het vaarwater. Er ontstaat wat paniek aan boord en er wordt hulp van een reddingboot gevraagd. Hierop wordt de reddingbootbemanning van station Breskens gealarmeerd.

Kort na alarm vaart de reddingboot uit. Bij het verlaten van de haven wordt er aangegeven dat het anker inmiddels weer gelicht is. De reddingboot besluit nog even te gaan kijken of alles verder goed is. Ter plaatse blijkt dat de rust is weer gekeerd en de reddingboot gaat retour station.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren