Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Pinpasfraudeur moet 64 mille terugbetalen

Toegevoegd: 21-07-2020, 19.59 uur
Pinpasfraudeur moet 64 mille terugbetalen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 32-jarige H. S. die illegaal in Nederland verblijft moet volgens het Openbaar Ministerie in Middelburg worden geplukt voor 63.418 euro. De ontnemingsvordering werd dinsdag door de rechtbank in Middelburg behandeld.


S. schitterde overigens door afwezigheid. S., die al vele jaren achter slot en grendel achter de rug heeft, kreeg eind juli 2018 door de Middelburgse rechtbank een veroordeling van drie jaar cel aan zijn broek. Hij werd schuldig bevonden aan grootschalige pinpasfraude. Veelal bejaarde mensen werden in 2016 en 2017 door S. voor zeker een ton beroofd dankzij de geëigende methode: bejaarden observeren wanneer zij aan een kassa van een supermarkt pinden, de code over hun schouder afkijken en buiten met een smoes hun portemonnee en dus ook de pinpas rollen.

Vervolgens werd er vrijwel direct gepind en de bankrekening van de bejaarden geplunderd. S. ging tegen het Middelburgse vonnis in beroep en werd toen veroordeeld tot eveneens drie jaar cel, maar daarvan wel een jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

Volgens de advocaat van S. heeft S. al zijn geld vergokt en bezit hij geen cent meer. Hij heeft nauwelijks lagere school gehad en zijn werkervaring is nul. De kans op een betaalde baan is vrijwel nihil en dat is waarschijnlijk ook de kans dat de Staat die 64.000 euro kan innen. Hij verzocht dan ook die vordering aanmerkelijk te minimaliseren of zelfs op 'nul' te zetten. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (22-7-2020 om 20:32)
Vergokt? als ex gokverslaafde zeg ik snoeihard optreden. kennelijk is tie slim genoeg om geld te jatten dus werken kan die ook.
jaja (22-7-2020 om 20:32)
64K stelen en gelijk opmaken aan gokken zou een lager straf op moeten leveren als aan spullen ervan kopen? 64K is 64K rijker worden van diefstal? eis zou moeten zijn: dubbel terugbetalen. dan kan een advocaat pleiten voor "alleen het geleden leed" 64K dus wat er nu gebeurt is belachelijk
Douwe dabert (22-7-2020 om 17:58)
Gewoon een klootzak die ons land niet waard is, retour afzender natuurlijk. Maar dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening.
Rick (22-7-2020 om 17:50)
Die advocaten zijn nog erger dan de crimineel zelf; er nog voor pleiten om de geldstraf te minimaliseren of zelfs kwijt te schelden. Onder het mom van: zelfs de grootste bandiet heeft recht op verdediging. Prima voorbeeld: snel je buit vergokken of verduisteren, dan kunnen ze toch niets meer van je plukken... In diverse Arabische landen hebben ze een betere oplossing voor dieven, na uitvoering kunnen ze de medemens niet meer benadelen; zeer effectief! Arabieren hebben best hun goede kanten......
bram goeree (22-7-2020 om 12:45)
dus eerst stelen ,dan alles vergokken en dat de zielige uithangen dat hij niks kan terug betalen .en de slachtoffers dan .laat hem maar op een of andere manier verplicht werken en alles wat hij daar mee verdiend verdelen onder de slachtoffers ,hoeveel dit ook gaat zijn .en als dit niet mogelijk is dan langdurig de bak in .kan hij niet meer slachtoffers maken .ongeschoold of niet.moeten we daarom medelijden met zoiets hebben .ik vind van niet
E (22-7-2020 om 05:38)
Veelal bejaarde mensen werden in 2016 en 2017 door S. voor zeker een ton beroofd dankzij de geëigende methode Eis is 64.000 en straf zal nog lager uitvallen. Loont de moeite.
Cookie-instellingen beheren