Weerbericht:
Bewolkt, in het zuiden lokaal wat regen. Morgen zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Ontsnapte TBS’er overlopen bij inbraak Zoutelande

Toegevoegd: 27-07-2020, 19.44 uur - Update: 26-08-2020, 16.19 uur
Ontsnapte TBS’er overlopen bij inbraak Zoutelande
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

ZOUTELANDE - De politie is dringend op zoek naar de 61-jarige Henk E. Hij heeft zich onttrokken aan zijn TBS met verpleging. Volgens de politie is hij op 4 juli overlopen bij een woninginbraak in Zoutelande.


Henk E. is in 1998 tot 6 jaar gevangenisstraf en TBS veroordeeld voor meerdere geweldsdelicten. Hij zat in de laatste fase van zijn TBS-traject in het resocialisatiehuis de Blink in Rotterdam. Op 4 juli is hij overlopen bij een woninginbraak in Zoutelande. Hij heeft kans gezien te ontsnappen. Sindsdien is een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNl, druk bezig de man op te sporen. Vastgesteld is dat hij op maandag 27 juli op de Coolsingel in Rotterdam is geweest.

Het is onbekend waar Henk E. momenteel verblijft. Daarom worden foto’s en zijn identiteit vrijgegeven. E. is 1.86 m. lang en heeft een normaal postuur. Opvallend is het spleetje tussen zijn voortanden. Hij heeft diverse tatoeages waaronder een vogel en panter op zijn rechterarm en een bloem, dobbelsteen en papegaai op zijn linkerarm. Op de laatst bekende beelden van hem draagt hij een lichte broek, een geblokt overhemd, donkere schoenen en een donkere jas. De politie vermoedt dat hij in de buitenlucht slaapt. Hij heeft inmiddels zijn haar zwart geverfd, maar zijn grijze haar is nog zichtbaar. Ter vermomming draagt hij soms een bril.

Mensen die Henk E. hebben gezien of weten waar hij verblijft worden verzocht contact op te nemen met de opsporingstiplijn via 0800-6070. De politie verzoekt mensen om E. niet zelf te benaderen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Arthur (29-7-2020 om 05:55)
Je moet in dit land heel wat doen om zes jaar cel+ TBS te krijgen. Reken er maar op dat dit ongeleide projectiel weer een hoop narigheid gaat aanrichten. TBS werkt niet, een gevaarlijke idioot blijft een gevaarlijke idioot.
Mar (28-7-2020 om 20:05)
@ Elleboogvet Er komt geen TBS kliniek in Zeeland, er komt een EBI in Zeeland en dat is wel iets anders.
Terneuzenaar (28-7-2020 om 19:03)
Het zou daarom enorm schelen als iedere misdadiger zo in en op beeld staat. Feit dat er een verlof bestaat bij de tbs-klinieken zegt al genoeg, vanaf morgen ben ik even niet meer flink gek, over twee weken vast weer wel?! Nederland, pas aub de strafwetten flink aan!
Ja-Ja (28-7-2020 om 07:54)
Wat voor zin heeft het om wat op 4 juli is gebeurt nu te melden.Dat is veel te laat. Nu is volgens het bericht dat hij op 27 juli in Rotterdam was. Hoe komt hij aan geld en hoe reist hij ? Er hangen overal camera's en zeker op stations. Waarom in Zeeland een foto van hem ? Doe het, als hij zo gevaarlijk is, dat ook op NPO nieuws.
Elleboogvet (28-7-2020 om 07:01)
Kijk dan hoe TBS kliniek die zeeland compenseerd voor meer werkgelegenheid leid. Dit wil zeeland ook
Cookie-instellingen beheren