Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM helpt zeiljacht en visboot met motorproblemen

Toegevoegd: 18-08-2020, 12.09 uur
KNRM-post Breskens bij één van de acties.
KNRM-post Breskens bij één van de acties.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Tim Koster

BRESKENS - De Zeemanshoop van KNRM-post Breskens is de laatste dagen meerdere keren uitgevaren voor een hulpverlening via de KNRM Helpt app. Twee keer ging het om motorproblemen op het water.


Afgelopen vrijdag kreeg een zeiljacht dat onderweg naar Zeebrugge was te kampen met motorproblemen. Via de KNRM Alarmcentrale werd hulp ingeschakeld om het zeiljacht terug in de haven van Breskens te krijgen. De Zeemanshoop is kort na het alarm uitgevaren en heeft het jacht veilig afgemeerd bij een jachtwerf in Breskens.

Zondagmiddag was een visboot onderweg van zijn visplaats naar Breskens toen deze een motorstoring kreeg voor de kust van Dishoek. Omdat hij buiten het vaarwater lag en er geen spoed was heeft deze visser ook via de alarmcentrale van de KNRM de Zeemanshoop laten alarmeren. De reddingboot heeft een sleepverbinding opgezet en de boot veilig afgemeerd in de haven van Breskens.

Sinds maandag 17 augustus alarmeert de Nederlandse Kustwacht de reddingboten van de KNRM niet meer automatisch als een boot pech heeft en er geen spoed bij is. De schipper moet dan zelf zorgen voor hulpverlening en kan kiezen uit een lijst van door de Kustwacht samengestelde instanties waar ook de KNRM tussen staat.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
de verbaasde (18-8-2020 om 14:56)
Ik ben iedere keer weer verbaasd als ik dit soort berichten lees. Hoe onverantwoord om op zee geen reservemotortje mee te nemen. Best wel gevaarlijk met al die grote boren vlakbij...
Cookie-instellingen beheren