Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Middelbrand bij bedrijf Westkade Sas van Gent

Toegevoegd: 16-09-2020, 15.34 uur
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - De brandweer is vanmiddag met verschillende voertuigen ingezet vanwege een brand bij een bedrijf in Sas van Gent.


De brand is gemeld bij Gieterij ZVG aan de Westkade (N252). Rond 14.25 uur werden brandweerwagens van de posten Sas van Gent en Terneuzen opgeroepen om te blussen. Later werd opgeschaald naar middelbrand en werden ook een brandweerwagen uit Sluiskil en de hoogwerker van Terneuzen opgepiept.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is brand ontstaan in een filter van de ijzergieterij. Bij de bestrijding van de brand is ook de COBRA-ploeg van de post Sluiskil ingezet. De cobra-blustechniek is een manier waarbij gaten worden gecreëerd zodat van buitenaf bluswater in een ruimte kan worden gespoten. Om 16.00 uur kon het sein brandmeester worden gegeven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren