Weerbericht:
Bewolkt, vooral vanmiddag af en toe regen. Morgen later op de dag veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Rijontzegging voor gevluchte automobilist

Toegevoegd: 17-09-2020, 20.01 uur
Bij de Nederlandse grens stond de politie de verdachte al op te wachten.
Bij de Nederlandse grens stond de politie de verdachte al op te wachten.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Geen taakstraf van 180 uur, maar een celstraf gelijk aan het voorarrest van vijftien dagen en een voorwaardelijk rijontzegging van zes maanden. Daarnaast moet er 650 euro aan smartengeld worden betaald. Die straf heeft donderdag de rechtbank in Middelburg opgelegd aan de 23-jarige M. D. uit Breskens.


De officier van justitie had overigens eenzelfde rijontzegging en het te betalen bedrag aan smartengeld geëist. D. kreeg deze straf voor een poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel, met vier keer zoveel als toegestaan met drank op achter het stuur gezeten en het in gevaar brengen van het verkeer.

D. plus enkele vrienden en vriendinnen waren eind juni 2017 op stap geweest in Knokke en tegen de ochtend, zo rond 04.00 uur, reden ze huiswaarts. Onderweg werden ze gevolgd door een Belgische politiewagen en uit angst voor een alcoholcontrole ging D. er als een speer vandoor. Zwaailicht en sirene konden D. niet tot andere gedachten brengen.

Bij de Nederlandse grens stond de politie hem al op te wachten. In plaats van te stoppen wist D. de blokkade te ontwijken. De agenten, die D. op zich af zagen rijden wisten een ongeval te vermijden door opzij te springen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750