Weerbericht:
Zonnige perioden en een enkele bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Vlissinger (21) probeert BOA aan te rijden

Toegevoegd: 02-12-2020, 12.08 uur - Update: 03-12-2020, 09.29 uur
Vlissinger (21) probeert BOA aan te rijden
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een 21-jarige man uit Vlissingen is dinsdagmiddag in zijn woonplaats aangehouden omdat hij vermoedelijk heeft geprobeerd een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) wilde aanrijden. Hij zit vast op verdenking van poging zware mishandeling.


De verdachte had bij de Dokter Nolsonstraat de aandacht van de BOA getrokken omdat hij zich vreemd had gedragen tussen geparkeerde auto's. De BOA had de man aangesproken en mede omdat er in een auto gasflessen lagen, werd de politie opgeroepen. Op dat moment reed de verdachte met hoge snelheid weg en de opsporingsambtenaar kon ternauwernood voorkomen dat hij geraakt zou worden. De BOA wist de man vervolgens wel tegen te houden.

Toen de politie rond 15.45 uur ter plekke kwam, werd de verdachte aangehouden. De verdachte verzette zich tegen zijn arrestatie maar agenten wisten hem toch te boeien en mee te nemen naar een cellencomplex. De Vlissinger zit vast op verdenking van poging zware mishandeling.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (3-12-2020 om 13:28)
@Bram, ik ben ook BOA geweest (bij NS). Ik ben blij dat ik met -aanmerkelijk- meer dan €1600 naar huis ging...
W. Kruit (3-12-2020 om 13:25)
Timar, denk je nou echt dat die zomaar een vuurwapen gaan krijgen? Daar gaat een extra screening aan vooraf, waarschijnlijk een psychologisch onderzoek èn een uitgebreide serie vuurwapentrainingen. Èn een regelmatig terugkerende toets. Als ze een vuurwapen hebben, is dat in even veilige handen als bij een politieagent. Bovendien vind ik je insteek op zijn minst nogal merkwaardig. Je hebt het niet eens over het asociale, nee, criminele gedrag van die automobilist, maar direct over het feit dat BOA’s eventueel, misschien, ooit, een vuurwapen zouden kunnen krijgen. Merkwaardig...
AntiGSM (3-12-2020 om 12:55)
@Timar, ben ik het niet mee eens! Wat heb je te vrezen van een BOA handhaver die een wapen heeft? Ik niks omdat ik gewoon geen rare dingen doe! Ik heb echt te doen met die BOA's als je die bezig ziet met demonstraties en dergelijke, geef ze maar en wapen en laat ze dat ook gebruiken tegen het tuig tegenwoordig! Er wordt veel te flauw opgetreden in Nederland, daarom hebben we zo veel ellende met de jeugd!
Timar (3-12-2020 om 06:17)
Jammer, door dit soort gasten gaan die BOA handhavers nog harder roepen om een vuurwapen, wat ze dan ook uiteindelijk zullen krijgen.... Dan is echt het einde zoek! Een toezichthouder met een vuurwapen; het idee alleen al!
Peter (2-12-2020 om 17:57)
Dit soort gedrag komt nog steeds te vaak voor. In de discussie over de aanpak van en agressie en geweld tegen boa's, politieagenten, maar ook anderen met een publieke taak, loopt momenteel een petitie om te komen tot minimumstraffen voor deze geweldplegers. In de petitie wordt de wens uitgesproken om te komen tot een minimumstraf van vier weken hechtenis bij geweld tegen mensen die met hun werk bezig zijn. Mee eens? Ga naar: https://petities.nl/petitions/minimumstraffen-bij-geweld-tegen-beroepen-met-publieke-taken?locale=nl
Bram (2-12-2020 om 15:30)
Het is natuurlijk niet ok wat hier gebeurt. Maar ok of niet, hoe de overheid nu bezig is dat veroorzaakt heel veel frustratie bij een hele grote groep mensen. Verschillende soorten mensen, en de BOA'S gaan nog een ZWARE tijd tegemoet. En dat voor 1600 euro in de maand, je zult maar BOA zijn tis zonde.
Cookie-instellingen beheren