Weerbericht:
Enkele buien. In het noordoosten vanochtend plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 170 km

Vier jaar cel na dodelijk ongeluk Vlissingen

Toegevoegd: 28-01-2021, 16.19 uur
De politie deed een week na het ongeluk remproeven op de ongevalslocatie.
De politie deed een week na het ongeluk remproeven op de ongevalslocatie.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 28-jarige Rotterdamer die werd verdacht van het dodelijke ongeluk waarbij deze zomer in Vlissingen rolstoelster Inge Caljouw (42) om het leven kwam is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. Daarnaast mag hij vier jaar lang geen motorrijtuigen besturen.


De Rotterdammer botste op 10 juni rond 17.35 uur op de Burgemeester Van Woelderenlaan ter hoogte van de kruising met de Paauwenburgweg op de rolstoel van het slachtoffer en verloor vervolgens de controle over het stuur. Hij raakte nog een andere auto en kwam tot stilstand tegen een boom. De rolstoelster overleed vier dagen na de botsing in het ziekenhuis aan de gevolgen van het ongeluk. De verdachte reed ten tijde van de botsing ongeveer 166 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur is toegestaan.

Na het ongeluk werd bij de verdachte een speekseltest afgenomen welke positief scoorde op THC, de werkzame stof in cannabis. De Rotterdammer gaf toe rond 12.00 uur een joint te hebben gerookt maar weigerde wel tot drie keer toe zijn medewerking aan een bloedproef. De rechtbank is van oordeel dat verdachte ten tijde van het ongeval wel onder invloed van cannabis was, maar dat niet vast is komen te staan dat hij meer had gebruikt dan toegestaan. Daarom werd hij vrijgesproken voor het rijden onder invloed van drugs.

De verdachte zou ten tijde van het ongeluk een straatrace hebben gehouden. De rechtbank gelooft dat de verdachte oprecht spijt heeft van wat er is gebeurd, maar merkt wel op dat de verdachte niet het achterste van zijn tong heeft laten zien. “Met name ten aanzien van de straatrace blijven er vragen die ook ter zitting onbeantwoord zijn gebleven. Wie was de andere bestuurder, wat ging er in verdachte om, waarom deed hij dit?”, zo schrijft de rechtbank in haar vonnis.

“De rechtbank is van oordeel dat een forse, onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats is, gelet op de ernst van dit feit en de impact ervan op de samenleving”, zo staat in het vonnis. Dat de Rotterdammer ook een rijverbod kreeg opgelegd, is volgens de rechter niet alleen om hem te doordringen van het feit dat zijn rijgedrag buitengewoon onveilig was voor de medeweggebruikers, maar ook om weggebruikers voor langere tijd te beschermen tegen dit rijgedrag.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (29-1-2021 om 16:25)
Maar 4 jaar , moet niet gekker worden. @Grote Smurf, wat dacht u van, De familie van het slachtoffer sleept dit voor de rest van hun leven mee. Familie van het slachtoffer, veel sterkte gewenst.
P (28-1-2021 om 20:20)
Vier jaar geen voertuig besturen valt dan gelijk samen met zijn celstraf. Dus ja...
Grote Smurf (28-1-2021 om 20:08)
Hier komt hij heel goed mee weg. Dat straf had veel hoger uit kunnen pakken. Ik denk dat het feit dat hij nooit in aanraking is gekomen met justitie hier in mee weegt. Daarnaast is het natuurlijk gewoon retedom en stoerdoenerij. Bij dit soort gasten moet het eerst een keer fout gaan en dan zien ze ineens in dat ze niet de beste chauffeur van de hele wereld zijn. Maar goed, nu maar hopen dat hij van zijn domme fouten geleerd heeft en dat de ongewilde dood van die arme vrouw voor hem al een straf opzich is. Dit sleept hij voor de rest van zijn leven met zich mee.
erik (28-1-2021 om 18:34)
ongelofelijk, zo'n blowaap. En dan maar 4 jaar krijgen! Onterecht! Wat een klootzak! Als t familie van me was, wachtte ik na 4 jaar, en reed ik hem aan, zodat hij verlamd was, en levenslang in een rolstoel zat. Smerige leugenaar! Weigeren bloedproef? Pardon? Je rijd iemand dood en dan weigeren mee te werken! Ter plekke een nekschot, of bloedproef. Lachertje.. 4jaar porno kijken, en cipiers pesten en wiet roken, en groot smoel hebben, en nog betaald krijgen ook! Ongelofelijk! Beter was dit in 1940 gebeurd!! Was het probleem in 1 x opgelost. Smeerlap!
Cookie-instellingen beheren