Weerbericht:
Enkele buien. In het noordoosten vanochtend plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
53 files van totaal 203 km

Slachtoffer ongeluk Vlissingen vrouw van 42

Toegevoegd: 11-06-2020, 13.22 uur
De vrouw werd in haar rolstoel aangereden door de bestuurder van een personenauto.
De vrouw werd in haar rolstoel aangereden door de bestuurder van een personenauto.
© Foto: Tim Koster
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Het slachtoffer dat gisteren ernstig gewond raakte bij een ongeluk in Vlissingen is een 42-jarige vrouw uit de plaats. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


Bij de kruising van de Burgemeester van Woelderenlaan met de Paauwenburgweg werd de vrouw rond 17.35 uur in haar rolstoel aangereden door de bestuurder van een personenauto, een 27-jarige vrouw uit Rotterdam. Hierna volgde een botsing met een tweede personenauto, bestuurd door een 29-jarige man uit Vlissingen.

De vrouw belandde op het wegdek. Voor haar kwamen twee ambulanceteams en een traumahelikopter ter plekke. Rond 18.55 uur is het slachtoffer per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis. Ze is er ernstig aan toe. Delen van de rolstoel van de vrouw lagen meer dan 30 meter uit elkaar.

Eén van de betrokken auto’s is tegen een boom gereden, het andere voertuig heeft een verkeersbord omver gereden. Volgens de politie is de bestuurder van de auto die de vrouw aanreed tijdens een speekseltest positief getest op drugsgebruik. De automobilist zou wiet hebben gebruikt. De speekseltest scoorde namelijk positief op THC, de werkzame stof in wiet. Een blaastest gaf geen indicatie voor alcoholgebruik.

Analisten van Forensische Opsporing onderzochten de ongevalsplaats. Team Verkeer van Politie Zeeland-West-Brabant onderzoekt de aanleiding en oorzaak van het ongeval. Toen het onderzoek ter plaatse later op de avond was afgerond zijn alle betrokken voertuigen door een takelbedrijf weggesleept. Aan de auto’s zal nog verder onderzoek worden gedaan.

De politie heeft inmiddels ook al diverse getuigen gehoord. Als er getuigen zijn waarmee de politie nog niet heeft gesproken, dan komt men daar graag mee in contact. Zij kunnen bellen met 0900-8844.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren