Weerbericht:
Perioden met zon, vooral in de noordelijke helft van het land wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Recherche doet onderzoek naar onrust avondklok

Toegevoegd: 04-02-2021, 14.03 uur
De verwachting is dat er op korte termijn aanhoudingen gedaan zullen worden
De verwachting is dat er op korte termijn aanhoudingen gedaan zullen worden
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG- De recherche in de eenheid Zeeland-West-Brabant is bezig met een uitgebreid onderzoek na de onrust die uitbrak na het invoeren van de avondklok. Daarbij worden onder andere beelden nagekeken en tips die binnen kwamen uitgelopen.


Nadat het vanaf zondag 24 januari onrustig werd op verschillende plekken in de eenheid zijn er meer dan 100 mensen aangehouden. Behalve voor overtreding van de avondklok, waren deze aanhoudingen onder andere ook voor opruiing en vernieling. Daarbij werden ook telefoons in beslag genomen en zal de officier van justitie de telefoons verbeurd laten verklaren. Dat betekent dat je die telefoon definitief kwijt bent.

Verschillende teams in zowel Zeeland als Brabant zijn bezig zaken te onderzoeken. De verwachting is dat er op korte termijn aanhoudingen gedaan zullen worden. In totaal zijn rond de 40 rechercheurs met onderzoek bezig.

De recherche heeft al veel beelden en tips binnen gekregen als het gaat om opruiing, vernielingen en andere strafbare feiten die gepleegd zijn. Maar meer informatie is volgens de politie altijd nog welkom.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren