Weerbericht:
Eerst nog buien, later droger. Overdag wisselend bewolkt en een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Binnenvaartschip botst bij Axelse vlakte op aangemeerde boot

Toegevoegd: 21-02-2021, 21.04 uur - Update: 21-02-2021, 19.21 uur
Beide schepen hadden door de botsing lichte schade opgelopen.
Beide schepen hadden door de botsing lichte schade opgelopen.
© Foto: Roland de Jong
Door: Remi Mesu

WESTDORPE - Een binnenvaartschip is zondagochtend op een aangemeerd schip bij Westdorpe gebotst. De boot probeerde op het smalle kanaal het aangemeerde schip te passeren. Bij deze poging botste de boot tegen het aangemeerde vaartuig.


Het incident gebeurde rond 09.30 uur op het Zijkanaal C vlakbij de Axelse Vlakte. In het kanaal, waar een diepgang van 2,50 meter is toegestaan, wilde het schip met een diepgang van 2,80 meter passeren. De passage verliep niet goed en het schip voer tegen een aangemeerd ander schip. Door het ongeluk hebben beide schepen lichte schade opgelopen, zo meldt de politie, die onderzoek deed bij de Industrieweg-Zuid.

North Seaport is op de hoogte gesteld van het incident en gaat onderzoeken of de vaarweg schade heeft opgelopen. Ook wordt een proces verbaal opgemaakt omdat het schip een te grote diepgang had.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (22-2-2021 om 10:05)
Wordt tijd dat ze die ronde gaan maken, dat de schepen kunnen draaien ipv vooruit erin of eruit en de diepte ook een beetje onderschat.
Cookie-instellingen beheren