Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 10 km

Politie zoekt tips verdachte WhatsApp-fraude Sluis

Toegevoegd: 10-03-2021, 10.13 uur
De politie hoopt dat mensen die de verdachte herkennen contact opnemen
De politie hoopt dat mensen die de verdachte herkennen contact opnemen
© Foto: Politie Zeeland-West Brabant
Door: Remi Mesu

SLUIS - De politie heeft woensdag een foto van een verdachte van WhatsApp-fraude in Sluis gedeeld. De man had geld van een rekening gehaald die in verband wordt gebracht met de fraudezaak.


Een onbekend persoon benaderde het slachtoffer uit Sluis eind 2020 terwijl die zich voordeed als de zoon van de vrouw. De oplichter vertelde dat er water op zijn telefoon was gevallen. Hij kon niet in zijn mobiel bankieren komen maar moest wel met spoed enkele facturen betalen. Hij vroeg zijn 'moeder' om het geld even voor te schieten en voor hem te betalen.

Uiteindelijk haalde de dader de vrouw over om ruim 2.000 euro over te maken naar de rekening waarvan het slachtoffer dacht dat deze van haar zoon was. Dezelfde dag werd in Rotterdam meerdere keren geld opgenomen van deze rekening. De pinner staat op beeld. De agenten hebben nu foto's van hem gedeeld in de hoop dat mensen die de man herkennen contact opnemen via het tipformulier op de website van de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
?????? (11-3-2021 om 07:26)
Smerig tuig dat alle mensen maar blijft oplichten! Ik heb een heleboel verwensingen voor zulke mensen! Maar op den duur, met alle media en televisie berichten over oplichting, sorry hoor, maar is het wel een beetje eigen schuld dikke bult geworden! Hoe dom ben je nou tegenwoordig nog dat je hier in trapt. De mensen worden niet anders dan gewaarschuwd voor allerlei soorten oplichting. Bel elkaar op mensen!! Als je er nu nog als een blind paard in gaat is het echt hopeloos.
Wat een trieste rotzooi... (10-3-2021 om 19:20)
Waarom moeten die kleurlingen toch altijd jatten van andere mensen. En het ergste is dat de politiek er niks noppes van leert. Als er vandaag weer een bootje strandt op Lampedusa, neemt NL ze met open armen op. Zo blijft er wel lekker wat werk voor politie, zoiets van: Dweilen met de kraan open.
ger (10-3-2021 om 13:29)
dit geeft voor mij zo'n hopeloos gevoel, er zijn er zoveel die dit doen en er zoals heel vaak er mee wegkomen...
cees (10-3-2021 om 13:07)
geen Henk en Ingrid! Zien we nu eens onder ogen waar we echt last van hebben? Geen corona hoor!
Jwt (10-3-2021 om 12:20)
Die verdachte ziet er inderdaad wel "gehaast en behoorlijk hongerig uit" haha dus die 2K kan hij uiteraard welgoed gebruiken voor paar nwe nikes, trainingspak en eten niet te vergeten waarschijnlijk voor zijn hele familie! Tipformulier invullen heeft geen zin zelf ook vaak zat al gedaan word toch nul of nauwelijks iets mee gedaan we hopen natuurlijk wel met ze allen dat ze man gaan vinden
Truus (10-3-2021 om 11:44)
Dat je vandaag de dag daar nog in trapt...
Cookie-instellingen beheren