Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Politie deelt waarschuwingen uit aan schippers

Toegevoegd: 08-05-2021, 11.16 uur
Politie deelt waarschuwingen uit aan schippers
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

BRUINISSE - De politie heeft vrijdag een controle gehouden op de pleziervaart bij Bruinisse. De agenten controleerden onder meer of er werd voldaan aan de reglementen.


De agenten controleerden aan de wachtsteiger van de sluis van Bruinisse. Ter controle ging de politie aan boord van diverse pleziervaartuigen om te zien of er werd voldaan aan het Binnenvaart Politie Reglement. Ook controleerden de agenten of de licenties van de telecommunicatiewet, waaronder het marifooncertificaat en de registratiemarifoon, aanwezig en in orde waren.

De agenten deelden diverse waarschuwingen uit, maar bij een groot aantal schepen was alles perfect in orde volgens de politie.. De politie houdt vaker dit soort controles omdat de waterpolitie ook belast is met het toezicht houden op de telecommunicatie. De agenten werken hierin samen met het Agentschap Telecom.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees B (13-5-2021 om 18:38)
@Kees In het algemeen eens, maar het is onzinnig om het BPR aan boord te moeten hebben, op de autowg hoef ik ook de wegenverkeerswet niet in de auto te hebben toch? Ik heb nu de versie 2018 aan boord, moet ik nu weer de meest recente versie kopen?, Wat is er veranderd dan?, punten en komma's misschien.
Johan (9-5-2021 om 12:26)
@Adrian, WibbNL, en Kees: Bij een groot aantal schepen was alles perfect in orde lees ik in het artikel.
Adrian (9-5-2021 om 08:17)
Eindelijk... Controle gebeurd veel te weinig op dit gebied.Zelf heb ik Marcom A, en gr VB en kl VB 1 + 2 in bezit De laatste tijd zit er zoveel op het water dat je af en toe je hart vasthoud wat mensen in beginnende fase meestal uithalen. Zit zelf 43 jr op het water en elk seizoen is het prijs. Geen marifoon papieren, geen deugelijke apparatuur, geen brandblusser, geen degelijk reddingsmateriaal en ga zo maar door. Je hoort in de zomermaanden zoveel onzin oo de VHF en als men instructies krijgt van een sluis of brugwachter weten ze het niet meer. Natuurlijk gun ik een ieder de lol en pret op het water, maar regels moet je natuurlijk wel zoveel mogelijk naleven voor de veiligheid van jezelf, en een ander!
WibbNL (8-5-2021 om 19:40)
Beste Timsalabim, heeft u wel eens gezien wat voor belachelijke taferelen er worden uitgehaald op het water? Ik heb jaren bij o.a. die sluis gewerkt en wat je daar aantreft is pure ellende. Een vaarbewijs (als ze die al hebben) geeft natuurlijk geen praktijk ervaring.....
Emergo (8-5-2021 om 16:00)
Wat een onzinnige reactie !!
Kees (8-5-2021 om 14:01)
@Timsalabim Als je gaat varen moet je je aan bepaalde regels houden, zoals je van te voren al weet. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld autorijden, Helden daden en schofferen is in dit geval niet van toepassing, het is een gewone controle.
Cookie-instellingen beheren