Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, morgen toenemende kans op onweer
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 7 km

KNRM vaart uit voor melding surfer in nood

Toegevoegd: 11-05-2021, 15.13 uur
In het water lag geen surfer meer, wel werd een surfzeil aangetroffen.
In het water lag geen surfer meer, wel werd een surfzeil aangetroffen.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - De redders van het KNRM-station Breskens zijn zondagmiddag te hulp geschoten nadat melding was gemaakt van een windsurfer die op de Westerschelde in problemen was gekomen.


Nadat de melding rond 16.50 uur was gedaan via het Kustwachtcentrum, ging de reddingbootbemanning snel op pad. Ook het vaartuig RWS78 van Rijkswaterstaat werd richting de opgegeven locatie bij Hoofpdlaat gestuurd. Ter plekke werd geen surfer aangetroffen maar wel een surfzeil. Dit werd door de KNRM aan boord genomen.

Op het strand bleken zich twee personen te bevinden. Zij bleken aan het surfen te zijn geweest. Eén van de twee was hierbij zijn surfzeil verloren. De actie kon hierop worden beëindigd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren