Weerbericht:
Zonnige perioden en een enkele lichte bui
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

40 ton ethyleen vrijgekomen bij lekkage kraker Dow

Toegevoegd: 18-05-2021, 19.24 uur
Door het affakkelen zijn grote vlammen te zien.
Door het affakkelen zijn grote vlammen te zien.
© Foto: Roland de Jong
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - Bij de processtoring die op zondag 16 mei plaatsvond bij een van de krakers van Dow in Terneuzen is ruim 40 ton aan ethyleen gelekt. Dat meldt Dow dinsdag op haar website.


De processtoring deed zich dinsdag voor, door de storing werd een van de krakers en is de installatie stilgelegd. De fakkelinstallatie, het belangrijkste veiligheidsonderdeel van de kraker, is daarop automatisch geactiveerd. Na het stilleggen van de fabriek is een lekkage ontstaan waardoor ethyleen vrijkwam.

Volgens Dow is door de activering van het gasdetectiesysteem en het optreden van de medewerkers en bedrijfsbrandweer de lekkage snel opgespoord. Ook laat het bedrijf weten dat door het gebruik van veiligheidssystemen en waterschermen de gevolgen zijn beperkt. 

De brandweer heeft tot zeker maandagmiddag 14.00 uur continu metingen verricht op en rond het terrein. Er zijn volgens de chemiefabriek geen sporen van het brandbare gas aangetroffen aan de grenzen van het terrein. Ook zou er volgens Dow geen gevaar zijn geweest voor de directe omgeving. Ook zou er niemand gewond zijn geraakt bij het incident.

Dow is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de lekkage bij de kraker. Ook blijft de fabriek doorgaan met affakkelen van de gassen. Hierdoor kan in de omgeving van de fabriek een oranje gloed zichtbaar zijn.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren