Weerbericht:
Een enkele bui. Morgenmiddag enige tijd regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 12 km

KNRM stuurt vissers weg uit verboden gebied

Toegevoegd: 05-06-2021, 18.58 uur
De vissers voeren in een verboden gebied.
De vissers voeren in een verboden gebied.
© Foto: KNRM Neeltje Jans
Door: Remi Mesu

NEELTJE JANS - De KNRM is zaterdag gealarmeerd voor drie vissers op de Oosterschelde. Zij waren met afgaand tij aan de voet van de kering op zoek naar vissen. Dat gebied is verboden terrein voor vaartuigen.


De reddingsmaatschappij kreeg rond 14.00 uur een melding dat drie vissers met bellyboats vlakbij de Oosterscheldekering aan het varen waren. De KNRM rukte meteen uit omdat het verboden is om achter de veiligheidslijn te komen. Het gebied is volgens de reddingsmaatschappij levensgevaarlijk door de stromingen.

De stromingen in het gebied kunnen namelijk toenemen tot 20 kilometer per uur. Met de Oosterscheldekering die vlakbij ligt kan het voor gevaarlijke situaties zorgen. De vissers zijn aangesproken en weggestuurd. De reddingsboot Koopmansdank lag in de tussentijd stand-by aan de Noordzeekant voor het geval het mis zou gaan.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees de Groot (7-6-2021 om 20:41)
Dat water is niet voor niets als gevaarlijk gemarkeerd en de KNRM is een prima organisatie die voor de veiligheid van de mens kan optreden en diegene sommeren het gevaarlijke ofwel verboden gedeelte te verlaten... niets mis mee... mochten mensen dan toch nog blijven omdat men vind dat ze niet de bevoegdheid hebben, mag de politie erbij komen en diegene een mega straf opleggen van duizenden euro's... van mijn part.. Als het namelijk fout gaat en die mensen komen in de problemen dan MOET de KNRM namelijk met gevaar voor eigen leven wel die hersenlozen redden... en dan zou dat ineens wel moeten... Prima dat ze die lui hebben weg gestuurd...
Mic (6-6-2021 om 18:10)
Simpel : overtreding waterwet. Elke burger (knrm , dus ook) mag bij heterdaad persoon aanhouden en dan wel zsm overdragen aan politie . Zal niet de intentie zijn geweest van de knrm , Maar deze helden hebben laatste jaren meerdere malen dodelijke slachtoffers geborgen bij de kering (of geassisteerd ) dus van mij mogen deze helden de overlaten in de bootjes , zeer dringend verzoeken om daar op te zouten
Janne (6-6-2021 om 09:21)
Achiel, dat vroeg ik me dus ook af, volgens mij heeft KNRM niet zelfde bevoegdheden als politie te water?
Peter van Es (6-6-2021 om 06:33)
Correct gedaan , de knrm zijn ook de mensen die ze mogen gaan halen als het mis gaat
Achiel van 't Hof (5-6-2021 om 19:44)
Ze kunnen mensen vragen om weg te gaan of adviseren, maar wegsturen toch niet? Hebben ze bevoegdheid?
Cookie-instellingen beheren