Weerbericht:
Vooral in het oosten eerst veel regen, van het zuiden uit vrijwel droog
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 60 km

Zeeland in corona-risiconiveau 'ernstig'

Toegevoegd: 08-06-2021, 20.44 uur
Zeeland in corona-risiconiveau 'ernstig'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Zeeland is, net als diverse andere regio's in het coronadashboard van de Rijksoverheid een stap omlaag gegaan in het risiconiveau rond het coronavirus. Voor de provincie geldt nu het risiconiveau 'ernstig'.


Voor wat betreft het aantal positieve coronatesten is Zeeland op de goede weg. Deze indicator zet de provincie immers al op het niveau 'zorgelijk'. In de afgelopen 7 dagen werden 55 per 100.000 inwoners per week positief getest op het virus (203 in totaal). Bij een waarde van 35 tot 100 personen zit een regio in het niveau 'zorgelijk'.

Het aantal ziekenhuisopnames (inclusief IC) ligt nog wel in de categorie  ernstig'. Omgerekend werden 21 Zeeuwen per 1 miljoen inwoners per week opgenomen in het ziekenhuis in de afgelopen zeven dagen. De grens van het niveau 'zorgelijk' van deze indicator ligt op 16. Rond 22 juni wordt bekeken of het algehele risiconiveau opnieuw bijgesteld kan worden.

Het totaal aantal Zeeuwen bij wie sinds 27 februari 2020 een coronabesmetting is vastgesteld ligt inmiddels op 29.494. Het aantal overlijdens staat op 248. Landelijk gaat het om 1.665.429 besmettingen en 17.692 overlijdens. Volgens de Rijksoverheid waren er op 31 mei naar schatting 60.994 mensen met corona die besmettelijk waren voor anderen. Op 18 april (de laatste piek) waren dit er naar schatting nog 185.746. Regionale cijfers zijn er niet. 

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (9-6-2021 om 06:43)
Als ik zie hoe toeristen zich gedragen is het begrijpelijk . Ben van mening dat de meeste inwoners zich laatste tijd en nog goed aangepast hebben . Leuk dat er toeristen zijn ,al moete ze zich wel ook aan de regels houden zoals bijvoorbeeld alleen om boodschappen . Enkele verzieken het voor de rest en wanneer ze vertrokken zijn zitten we waarschijnlijk weer met de gevolgen. Hopelijk valt het mee deze keer.
bert kaiser (8-6-2021 om 21:44)
ja natuurlijk, ze wachten met smart op de toeristen, daarna mogen we zelf weer in Lock down
Cookie-instellingen beheren